pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Bruschetta tatarska

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

popularna włoska przekąska z dodatkiem jakże polskiego sosu tatarskiego

Bruschetta tatarska Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bruschetta tatarska

 

Sposób przygotowania:

Bruschetta tatarska
Bagietkę kroimy pod ukosem w kromki. Smarujemy z jednej strony olejem. Posmarowaną stroną kładziemy na rozgrzanej patelni grillowej. W międzyczasie olejem smarujemy drugą stronę. Kromki rumienimy z dwóch stron. Pomidory kroimy w malutką kostkę. Solimy do smaku. dodajemy jeszcze półtora ząbka drobno posiekanego czosnku. Podlewamy olejem lnianym i dodajemy sos tatarski (może go zrobić wg przepisu „https://gotujmy.pl/sos-tatarski-po-staropolsku,przepisy,157635.html”). Całość mieszamy. Zgrillowane kromki bagietki nacieramy połówką czosnku. Nakładamy masę pomidorową i gotowe. Smacznego.
Bruschetta tatarska
Bagietkę kroimy pod skosem w kromki
Bruschetta tatarska
Samrujemy olejem i grillujemy na rumiano
Bruschetta tatarska
Usmażoną bagietkę nacieramy ząbkiem czosnku
Bruschetta tatarska
Pokrojone w kostkę pomidory łączymy z sosem tatarskim

Tagi:

sosy