Bruschetta z pomidorami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Moje ulubione śniadanie w sezonie pomidorowym! Podałam tu składniki na dwie bruschetty.

Bruschetta z pomidorami

Składniki:

Bruschetta z pomidorami

 

  • pomidor
  • 5 listków świeżej bazylii
  • pół ząbka czosnku
  • łyżka oliwy dobrej jakości plus jeszcze do polania grzanek
  • dwie kromki chleba wiejskiego

 

Sposób przygotowania:

Bruschetta z pomidorami
Chleb opiekamy w piekarniku nagrzanym na 200 stopni około 4 minuty, aby był chrupiący.
Pomidora sparzamy, obieramy ze skórki, kroimy w kostkę. Dodajemy posiekane listki bazylii, przeciśnięty przez praskę czosnek, łyżkę oliwy. Mieszamy, nakładamy na grzanki, polewamy oliwą, najlepiej tak, aby kapała i zjadamy!

Tagi:

chleb pomidory