Pyza

Pyza

Złoty Ekspert
[Przepisów: 988]

Bruschetta z pomidorem i olejem z dyni

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

grzanki z aromatycznym olejem dyniowym i dojrzałymi pomidorami - coś wspaniałego....

Bruschetta z pomidorem i olejem z dyni

Składniki:

Bruschetta z pomidorem i olejem z dyni

 

 

Sposób przygotowania:

Bruschetta z pomidorem i olejem z dyni
Kromki chleba nie mogą być zbyt cienkie, moje miały ok.1,5cm. Przy pomocy pędzelka kuchennego posmarować je lekko olejem słonecznikowy i opiec mocno albo w tosterze albo na blasze w rozgrzanym piekarniku. Pomidory umyć, pokroić w plastry. Pestki dyni podprażyć na suchej patelni przez kilka chwil aż zaczną puchnąć i "strzelać". Na opieczonych kromkach układać pomidory, oprószyć solą, świeżo mielonym pieprzem. Posypać pestkami dyni i skropić olejem z pestek dyni. Podawać od razu.