KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Bruschetta ze szpinakiem i pecorino.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Włoska bruschetta ze szpinakiem, zapiekana pecorino.

Bruschetta ze szpinakiem i pecorino. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Bruschetta ze szpinakiem i pecorino.

 

  • kilka kromek białego pieczywa,
  • garść szpinaku,
  • ząbek czosnku,
  • cebula,
  • kilka plasterków pecorino,
  • sól, pieprz do smaku,
  • dobra oliwa,

Sposób przygotowania:

Bruschetta ze szpinakiem i pecorino.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, smażymy na złoto pokrojoną cebulę i czosnek, dodajemy szpinak, doprawiamy przyprawy i smażymy kilka minut. Chleb kroimy na cienkie kromki, skrapiamy oliwą, nakładamy szpinak, układamy plasterki pecorino, wszystko zapiekamy w piekarniku przez 8-10 minut, temperatura 150 stopni. Gotową skrapiamy świeżą oliwą i podajemy gorącą. SMACZNEGO.
Bruschetta ze szpinakiem i pecorino.
Na rozgrzanej patelni smażymy cebulę, czosnek i szpinak.
Bruschetta ze szpinakiem i pecorino.
Serek pecorino kroimy na cienkie plasterki .
Bruschetta ze szpinakiem i pecorino.
Białe pieczywo kroimy na cienkie kromki, skrapiamy oliwą.