kasiunia16_16

kasiunia16_16

Szef Kuchni
[Przepisów: 35]

Bryzol

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Soczysty schab z ozdoba zieleni

Bryzol

Składniki:

Bryzol

 

  • Schabowy:
  • 0,5 kg schabowego
  • 1 kostka masła
  • Trochę koperku lub pietruszki - świeże
  • sól i pieprz
  • Dodatki:
  • olej
  • Ziemniaki

Sposób przygotowania:

Bryzol
Schabowego pokroić na kawałki i rozbić tłuczkiem.
Kostkę masła pokroić na mniejsze kostki.
Rozbite schabowe po solić i po pieprzyć.
Koperek lub pietruszkę po siekać.
Patelnię wstawić na ogień i wlać olej. Jak już będzie rozgrzany włożyć schabowe..i usmażyć.
Jak schabowe będą się smażyć na talerze można wkładać ziemniaki i jakiś dodatek, np. surówkę.
Usmażone schabowe włożyć na osobny talerz ułożyć na nich małe kostki masła i wstawić do mikrofali żeby masło się lekko rozpuściło. Następnie włożyć je na talerze i posypać pietruszką lub koprem.