Duusiak

Duusiak

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 109]

Bryzol z cebulką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Danie z PRL-u. Pyszny kotlet z cebulką.

Bryzol z cebulką

Składniki:

Bryzol z cebulką

 

  • 3 plastry schabu bez kości
  • 2 cebule
  • sól,pieprz
  • 2 łyżki mąki
  • olej do smażenia

 

 

 

Sposób przygotowania:

Bryzol z cebulką
Schab dokładnie umyć i osuszyć. Następnie plastry mięsa rozbić na cienkie kotlety. Przyprawić solą i pierprzem. Oprószyć mąką i każdy kotlet usmażyć na rozgrzanym oleju z obydwu stron . Cebule obrać i 

pokroić w piórka , następnie  delikatnie zeszklić na oleju . Każdy kotlet przykryć zeszkloną cebulką.

Tagi:

beza schab bezy