donia1219

donia1219

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 155]

Bryzole ze schabu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Bryzole ze schabu, z pieczarkami i jajkiem sadzonym, pyszne połączenie, idealne na obiad dla łakomczucha :)

Bryzole ze schabu

Składniki:

Bryzole ze schabu

 

Sposób przygotowania:

Bryzole ze schabu

etap 1

Bryzole ze schabu
Posolone, rozbite schaby wieeprzowe..

Schaby rozbijam, następnie solę i pieprzę.

etap 2

Bryzole ze schabu
Obtaczanie schabu w panierce z jajka i bułki tartej.

Schaby obtaczam w jajku, następnie w bułce tartej.

etap 3

Bryzole ze schabu
Smażące się na gorącym oleju nasze schaby.

Olej rozgrzewam na patelni, następnie kładę na nią schaby, smażę z dwóch stron do zrumienienia- ok 8-10 min każdy. W międzyczasie kroję pieczarki w paseczki i podsmażam na patelni.

etap 4

Bryzole ze schabu
Smażące się na patelni, już osoolone jajka.

Jajka rozbijam na patelni, solę i smażę, staram smażyć się tak, by żółtko po przekrojeniu się rozlało

etap 5

Bryzole ze schabu
Schab z pieczarkami i jajkiem.

Podsmażone pieczarki wykladam na schaba, następnie na pieczarki jajko sadzone, smacznego!