Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Brzoskwinie z chetneyem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pikantno- owocowy chetney ułożony na połówkach brzoskwiń .

Brzoskwinie z  chetneyem

Składniki:

Brzoskwinie z chetneyem

 

Sposób przygotowania:

Brzoskwinie z chetneyem
Pokroić drobno cebulę i zeszklić na patelni na oleju . Dodać drobno pokrojone 2 połówki obranych i pozbawionych pestek brzoskwiń ( lub z syropu ) .Smażyć mieszając aż sok odparuje ( powinny pozostać kawałki brzoskwiń .Doprawić solą , szczyptą cukru, pieprzem , curry . Dodać kurkumę .Wymieszać .
Brzoskwinie sparzyć wrzątkiem , obrać ze skóry i usunąć pestki .
Nakładać zimny chetney na połówki brzoskwiń i obkładać nimi mięso ( np. kotlety schabowe )