kasik12

kasik12

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 508]

Brzoskwiniowa Krówka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Słodziutka, owocowa, po prostu pyszna brzoskwiniowa krówka;-)

Brzoskwiniowa Krówka

Składniki:

Brzoskwiniowa Krówka

 

  • 4 jajka
  • 4 łyżki mąki
  • 4 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 1 masa krówkowa w proszku
  • 1,5 łyżki masła
  • 1 op. galaretki brzoskwiniowej
  • 1 puszka brzoskwiń w syropie

 

 

 

Sposób przygotowania:

Brzoskwiniowa Krówka
Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli, doda cukier, żółtka, a na koniec dokładnie zmiksuj z mąką i proszkiem. Przelej do natłuszczonej formy i upiec. Krem przygotuj wg opisu na opakowaniu. Następnie zmiksuj masło i dodawaj do niego stopniowo krem krówkowy. Galaretkę rozpuść w 350 ml wrzątku. Ostudź. Brzoskwinie z puszki osącz i drobno pokrój. Wymieszaj z galaretką. Ostudzony biszkopt nasącz sokiem z brzoskwiń. Wyłóż na to sztywną masę krówkową i zalej tężejącą galaretką. Całość schłodź.Smacznego!;-)

Tagi:

jajko jajka