anemon

anemon

Złoty Ekspert
[Przepisów: 693]

Brzoskwiniowo-dyniowy deserek dla maluchów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Aromatyczne brzoskwinie w połączeniu ze słodką dynią tworzą atrakcyjny nie tylko smakowo, ale i kolorystycznie deser dla maluszków. Deser można podawać na ciepło lub schłodzony.

Brzoskwiniowo-dyniowy deserek dla maluchów

Składniki:

Brzoskwiniowo-dyniowy deserek dla maluchów

 

  • dynia Hokkaido – 100 g
  • brzoskwinie – 2 szt.
  • woda – 1/4 szk..
  • syrop z kwiatów bzu czarnego – 2 łyżki

Sposób przygotowania:

Brzoskwiniowo-dyniowy deserek dla maluchów
Do rondelka wlać wodę, zagotować, dodać pokrojoną w kostkę dynię. Rondelek nakryć pokrywką i gotować na wolnym ogniu, aż dynia zacznie się rozpadać.Brzoskwinie umyć, sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki. Usunąć pestki, a owoce pokroić w kostkę. Wrzucić do gotującej się dyni, wlać syrop z kwiatów czarnego bzu i gotować na małym ogniu od czasu do czasu mieszając.Rondelek z owocami zdjąć z ognia i odstawić do przestygnięcia. *deser można podawać na ciepło lub schłodzony *syrop z kwiatów czarnego bzu można pominąć jeśli owoce są wystarczająco słodkie lub zastąpić go cukrem *dla młodszych dzieci deser można zmiksować na gładki krem *wagę dyni podałam już obranej i bez nasion