Editha

Editha

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Buchty z sosem jagodowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczna przekąska którą uwielbiają dzieci i nie tylko ;)

Buchty z sosem jagodowym Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Buchty z sosem jagodowym

 

  • 1 opakowanie bucht (6 sztuk)
  • 200 ml śmietanki 30 %
  • sok jagodowy ze słoiczka (ew. jagody)

Sposób przygotowania:

Buchty z sosem jagodowym
Buchty przygotować na parze wg przepisu na opakowaniu. Do rondelka wlewamy śmietankę i powoli podgrzewając doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy ją na wolnym ogniu ok 3 min, żeby troszkę zgęstniałą. Do gotującej się śmietanki wlewamy powoli sok z jagód. Całość mieszamy i gotujemy razem jeszcze ok 3 minut. Gotowe buchty układamy na talerzu, środek przecinamy "na krzyż", (żeby sos ładnie wlał się w środek) i polewamy sosem. Podajemy gorące.
Buchty z sosem jagodowym
Buchty przygotowujemy według przepisu na opakowaniu
Buchty z sosem jagodowym
Ze śmietanki i soku jagodowego gotujemy pyszny słodki sosik