anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Budyń bezglutenowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny budyń waniliowy który nie zawiera glutenu może być daniem w diecie dukana. Ma delikatną konsystencję.

Budyń bezglutenowy

Składniki:

Budyń bezglutenowy

 

  • mleko 500 ml
  • skrobia kukurydziana 3 łyżki
  • cukier waniliowy 1 op

Sposób przygotowania:

Budyń bezglutenowy
400 ml mleka wlać do garnka z podwójnym dnem. Podgrzewać na małym ogniu aż do zagotowania. W reszcie mleka bardzo dokładnie wymieszać skrobię kukurydzianą inaczej zwaną jako maizyna można ją kupić w sklepach zielarskich i w sklepach w ekologicznym jedzenie. do mleka ze skrobią dodać cukier waniliowy i wlać strumieniem na gotujące się mleko zagotować mieszając.