VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Budyń jaglany z musem malinowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Maliny są dla mnie typowym skarbem lata. Oczywiście możemy je zamrozić ale to już nie ten sam smak. W wersji z kaszą jaglana przypadły mi zdecydowanie do gustu. W budyniu nie ma ani grama cukru - oprócz tego z owoców. Polecam również dla dzieci.

Budyń jaglany z musem malinowym

Składniki:

Budyń jaglany z musem malinowym

 

Sposób przygotowania:

Budyń jaglany z musem malinowym
Kaszę jaglaną przelewamy wrzątkiem na sitku. Następnie gotujemy do miękkości w 2/3 szklanki mleka. Kasza wchłonie nam całe mleko. Po ugotowaniu dolewamy resztę mleka (ciepłego lub zimnego), dodajemy kawałki banana i blend ujemy na gładki krem. Maliny miksujemy na mus. W słoiczku lub pucharku układamy warstwami: budyń, mus malinowy, budyń, mus malinowy. Wierzch dekorujemy ulubionymi owocami.

Tagi:

desery owoce