Yvonne

Yvonne

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 152]

Budyń karmelowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zachęcam do spróbowania.....

 Budyń karmelowy

Składniki:

Budyń karmelowy

 

  • 0,5 litra mleko odtłuszczone,
  • 1 łyżka słodzik w proszku,
  • 2 łyżki mazeina,
  • 1 szczypta aromat karmelowy w proszku,
  • 2 łyżki odtłuszczone mleko w proszku

Sposób przygotowania:

Budyń karmelowy
Najpierw z mleka 0% odlać 0,5 szklanki. W tej ilości mleka rozmieszać mazeinę, słodzik i aromat. Pozostałą resztę mleka zagotować, do wrzącego wlać rozrobiony proszek i ciągle mieszając gotować do zgęstnienia. Budyń przełożyć do salaterek, można posypać mlekiem w proszku ale nie trzeba lub inna jakąś posypką równie smaczną.