slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 215]

Budyń ryżowy bezglutenowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo szybki i bezglutenowy budyń który można przygotować gdy zostanie nam reszta ryżu z obiadu. To dobry sposób na niemarnowanie żywności.

Budyń ryżowy bezglutenowy

Składniki:

Budyń ryżowy bezglutenowy

 

  • 1 szkl ugotowanego ryżu
  • 1/3 szkl mleka
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka dżemu z dzikiej róży lub innego
  • kilka chipsów bananowych

Sposób przygotowania:

Budyń ryżowy bezglutenowy
Do wysokiego naczynia wkładamy ugotowany ryż, dolewamy mleko i dokładamy łyżkę miodu.

Całość dokładnie blendujemy aż masa nie będzie miała grudek. Może to chwilę potrwać.

Następnie przekładamy do salaterki lub miseczki.

Na wierzchu kładziemy łyżkę dżemu z dzikiej róży i dekorujemy chipsami bananowymi.  

Tagi:

ryż deser