Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Budyń wzbogacony białkiem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Popularny budyń w nowej lżejszej odsłonie.

Budyń wzbogacony białkiem.

Składniki:

Budyń wzbogacony białkiem.

 

Sposób przygotowania:

Budyń wzbogacony białkiem.
Postępujemy jak z tradycyjnym budyniem...z tą różnicą iż..do zimnego mleka i proszku budyniowego dodajemy białka. Gdy mleko zaczyna się już gotować na minutę przed wlaniem do garnka...masę energicznie ubijamy trzepaczką aby spienić białka. Wlewamy i mieszamy do zagotowania. Należy pamiętać...że budyń za sprawą białek zwiększy swoją objętość, a więc...gotujmy w większym garnuszku niż zazwyczaj. Wylewamy do miseczek... i gotowe. Deserek jest lekki i puszysty, daleko mu do tradycyjnego zwartego budyniu.

Tagi:

beza bezy