nogawkuchni

nogawkuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 403]

Budyniowa owsianka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Taka budyniowa owsianka to zarówno świetna propozycja na śniadanie, jak i na lekką słodką przekąskę, zasmakuje i dzieciom i dorosłym.

Budyniowa owsianka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Budyniowa owsianka

 

Sposób przygotowania:

Budyniowa owsianka
Z mleka odlać 150ml, a resztę wlać do garnka i dosypać do niego płatki owsiane górskie, a następnie nastawić mleko z płatkami na gotowanie. W odlanym mleku rozmieszać budyniowy proszek. Gdy mleko z płatkami w garnuszku zacznie się unosić, zagotuje się to przelać do niego odlane mleko w wymieszanym budyniem. Całość zamieszać i gotować jeszcze przez sekundkę do zgęstnienia budyniowej owsianki. Owsiankę przelać do miseczki. Daktyle przekroić na połówki i ułożyć je na wierzchu budyniowej owsianki.
Budyniowa owsianka
Mleko z dodatkiem płatków owsianych górskich nastawione na gotowanie.
Budyniowa owsianka
Proszek budyniowy rozmieszany w odlanym mleku.