buleczki drozdzowe

BOSIAS - Przepis na: buleczki drozdzowe offline

Szef Kuchni
Przepisy: 50
buleczki drozdzowe
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Buleczki smakuja i wygladaja jak kupne


danie wegetariańskie
trudność: średne
czas:

buleczki drozdzowe - SKŁADNIKI:

  • 1 kg maki tortowej
  • 5 jajek
  • kostka drozdzy
  • kostka margaryny250g
  • 1 szkl cukru
  • 1 1/2 szkl mleka
  • 1 lyzka glukozy
  • kruszonka: 10 g margaryny
  • 1 szkl maki
  • 1/2 szkl cukru dodatkowo marmulada lub budyn ugotowany na sztywno

buleczki drozdzowe - PRZYGOTOWANIE:

Margaryne rozpuscic w garnuszku dodac mleko wymieszac, drozdze rozrobic zodrobina cukru dodac lyzke glukozy wymieszac. do duzej miski wbic jajka dodac reszte cukru i ubic dodac mleko z margaryna i drozdze wsypac make i energicznie mieszac ale nie za dlugo bo ciasto bedzie twarde. na koniec najlepiej dodac z 2 lyzki oleju. ciasto nie bedzie suche. na blache odrazu wykladac lyzka ciasto , palce zamoczyc w mace i rozklepac ciasto na krazki. Krazki smarowac marmulada lub nakladac budyn . nastepnie zrobic kruszonke: margaryne wymieszac z cukrem i maka wyrobic tak aby powstala kruszonka. Buleczki posypac kruszonka i przykryc scierczka odstawic na okres nagrzaania sie piekarnika. nastepnie piec na zloty kolor w temp. 180st. na duza blache wchodzi o ok 6 buleczek Smacznego


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do buleczki drozdzowe  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta i desery
Omlet na słodko polany sorbetem Gofry z ricottą Mini naleśniczki z ananasami
Muffiny dyniowe z sosem waniliowo-cytrynowym Maślankowo-brzoskwiniowa kostka Szarlotka z połówkami jabłek
Muffiny z kisielem Torcik krówkowo smietanowy Marchewkowa tarta
Muffiny owsiane z rodzynkami Tarta makowo- pomarańczowa Krem pomarańczowy- orange curd

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane