buleczki drozdzowe

BOSIAS offline

Szef Kuchni
Przepisy: 52
buleczki drozdzowe
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Buleczki smakuja i wygladaja jak kupne


danie wegetariańskie
trudność: średne
czas:

buleczki drozdzowe - SKŁADNIKI:

  • 1 kg maki tortowej
  • 5 jajek
  • kostka drozdzy
  • kostka margaryny250g
  • 1 szkl cukru
  • 1 1/2 szkl mleka
  • 1 lyzka glukozy
  • kruszonka: 10 g margaryny
  • 1 szkl maki
  • 1/2 szkl cukru dodatkowo marmulada lub budyn ugotowany na sztywno

buleczki drozdzowe - PRZYGOTOWANIE:

Margaryne rozpuscic w garnuszku dodac mleko wymieszac, drozdze rozrobic zodrobina cukru dodac lyzke glukozy wymieszac. do duzej miski wbic jajka dodac reszte cukru i ubic dodac mleko z margaryna i drozdze wsypac make i energicznie mieszac ale nie za dlugo bo ciasto bedzie twarde. na koniec najlepiej dodac z 2 lyzki oleju. ciasto nie bedzie suche. na blache odrazu wykladac lyzka ciasto , palce zamoczyc w mace i rozklepac ciasto na krazki. Krazki smarowac marmulada lub nakladac budyn . nastepnie zrobic kruszonke: margaryne wymieszac z cukrem i maka wyrobic tak aby powstala kruszonka. Buleczki posypac kruszonka i przykryc scierczka odstawic na okres nagrzaania sie piekarnika. nastepnie piec na zloty kolor w temp. 180st. na duza blache wchodzi o ok 6 buleczek Smacznego


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do buleczki drozdzowe  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta i desery
Makowo czekoladowe ciasteczka Kruche pomarańczowo kakaowe ciasteczka Ciasteczka makowe z dżemem śliwkowym
Sernik na zimno z czekoladowymi gwiazdkami Naleśniki z karmelowym sosem i bananami Paluchy wiedźmy na Halloween
Truskawkowe muffiny z kremem czekoladowym Gofry z bitą śmietaną Krem do ciast z nutellą rumem i rodzynkami
Babeczki omleciki z kremem karmelowym Karmelki z musem jabłkowym Waniliowe serduszka z orzechami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane