buleczki drozdzowe

BOSIAS - Przepis na: buleczki drozdzowe offline

Szef Kuchni
Przepisy: 50
buleczki drozdzowe
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Buleczki smakuja i wygladaja jak kupne


danie wegetariańskie
trudność: średne
czas:

buleczki drozdzowe - SKŁADNIKI:

  • 1 kg maki tortowej
  • 5 jajek
  • kostka drozdzy
  • kostka margaryny250g
  • 1 szkl cukru
  • 1 1/2 szkl mleka
  • 1 lyzka glukozy
  • kruszonka: 10 g margaryny
  • 1 szkl maki
  • 1/2 szkl cukru dodatkowo marmulada lub budyn ugotowany na sztywno

buleczki drozdzowe - PRZYGOTOWANIE:

Margaryne rozpuscic w garnuszku dodac mleko wymieszac, drozdze rozrobic zodrobina cukru dodac lyzke glukozy wymieszac. do duzej miski wbic jajka dodac reszte cukru i ubic dodac mleko z margaryna i drozdze wsypac make i energicznie mieszac ale nie za dlugo bo ciasto bedzie twarde. na koniec najlepiej dodac z 2 lyzki oleju. ciasto nie bedzie suche. na blache odrazu wykladac lyzka ciasto , palce zamoczyc w mace i rozklepac ciasto na krazki. Krazki smarowac marmulada lub nakladac budyn . nastepnie zrobic kruszonke: margaryne wymieszac z cukrem i maka wyrobic tak aby powstala kruszonka. Buleczki posypac kruszonka i przykryc scierczka odstawic na okres nagrzaania sie piekarnika. nastepnie piec na zloty kolor w temp. 180st. na duza blache wchodzi o ok 6 buleczek Smacznego


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do buleczki drozdzowe  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta i desery
Kruche ciasteczka z jagodami Empanady polsko-meksykańskie. Jeżynowy sernik na zimno
Śliwkowo-jogurtowy deserek Drożdżowo-śmietanowy placek ze śliwkami Domowe pralinki - czekoladki
Surowy sernik na podpieczonym dole Kruche ciasto z budyniem i jeżynami Szarlotka z różową pianką
Pleśniak z liliową bezą Deser brzoskwiniowy Ciasto z owocami i kruszonką

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane