anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Bułeczki drożdżowe z farszem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne na śniadanie na zimno i na gorąco. Można je podgrzać w mikrofalówce. Najlepiej smakują z barszczem.

Bułeczki drożdżowe z farszem

Składniki:

Bułeczki drożdżowe z farszem

 

 

Sposób przygotowania:

Bułeczki drożdżowe z farszem
Mleko podgrzać do około 35 stopni. Rozpuścić w mleku drożdże , cukier i szczyptę soli . Odstawić do wyrośnięcia. Margarynę rozgrzać i ostudzić. Jajko ,mąkę , margarynę i rozczyn z drożdży dokładnie wyrobić i ponownie odstawić do wyrośnięcia. Gdy wyrośnie to podzielić na 10 części. Pieczarki pokroić w plastry cebulę w kostkę i podsmażyć na oleju,doprawić, wystudzić. Ciasto walkować i nakładać farsz. Zwinąć i skleić bułeczki. Posmarować roztrzepanym jajkiem i piec w temp. 170 stopni około 40 minut.