sylwiach

sylwiach

Szef Kuchni
[Przepisów: 79]

Bułeczki drożdżowe z masą budyniową

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

bułeczki z masą budyniowo-serową jak ze sklepu

Bułeczki drożdżowe z masą budyniową

Składniki:

Bułeczki drożdżowe z masą budyniową

 

  • na ciasto:
  • 500-700 gram mąki,
  • 1 szlanka mleka,
  • 3 zołtka,
  • 1 jajko,
  • pol szklanki cukru,
  • 35 dag drozdzy,
  • pol margaryny,
  • . . na masę:
  • 1 ugotowany budyń,
  • 200 gram zmielonego twarogu,
  • cukier do smaku,
  • . . marmolada.

 

Sposób przygotowania:

Bułeczki drożdżowe z masą budyniową
Z podanych skladnikow zagniatamy niezbyt twarde ciasto i odstawiamy do wyrośnięcia.Masę budyniową ucieramy ze zmielonym twarogiem i dosładzamy do smaku.Wyrośnięte ciasto dzielimy na częsci i wałkujemy,wykrawamy krążki i na srodek każdego nakładamy po porcji masy i na środek po pół łyżeczki marmoladki.Do okoła nadzienia smarujemy ciasto rozmieszanym białkiem. Pieczemy w piekarniku w temp.180 stopni na złoty kolor.