alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Bułeczki z nadzieniem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Mięciutkie i puszyste bułeczki nadziewane w środku serem, kiełbasą i kukurydzą. Smakują jak małe pizzerinki. U mnie część bułek bez ketchupu (nie wszyscy lubią).

Bułeczki z nadzieniem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bułeczki z nadzieniem

 

 

Sposób przygotowania:

Bułeczki z nadzieniem
Do miski przesiać mąkę dodać suche drożdże sól i wymieszać. Wlać ciepłą wodę, olej, wbić jajko i wyrobić na gładkie i elastyczne ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Kukurydzę odsączyć z zalewy, ser i kiełbasę pokroić w kosteczkę. Ciasto podzielić na 8 równych części, uformować placki. Posmarować ketchupem i na środku każdej bułeczki rozłożyć kukurydzę, kiełbasę i żółty ser. Uformować bułeczki i dokładnie zlepić. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem ułożyć bułeczki zlepieniem do dołu obok siebie w odstępach i odstawić do ponownego wyrośnięcia. Przed pieczeniem posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać przyprawą do pizzy. Piec w temperaturze 200 stopni około 15-20 minut.
Bułeczki z nadzieniem
kukurydzę odsączyć z zalewy kiełbasę i ser pokroić w kosteczkę
Bułeczki z nadzieniem
ciasto podzielić na równe części i uformować placki
Bułeczki z nadzieniem
posmarować ketchupem i ułożyć na środku kiełbasę ser i kukurydzę
Bułeczki z nadzieniem
wyrośnięte bułeczki posmarowac jajkiem i posypać przyprawą do pizzy