Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Bułeczki z tartych ziemniaków

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o drobnych otworach, odcisnąć

Bułeczki z tartych ziemniaków

Składniki:

Bułeczki z tartych ziemniaków

 

Sposób przygotowania:

Bułeczki z tartych ziemniaków
Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o drobnych otworach, odcisnąć lekko sok, dodać jajka, śmietanę i sól do smaku. Wymieszać z przemielonym twarogiem. Formować bułeczki o średnicy ok 3-4 cm. Układać na wysmarowanej tłuszczem blaszce i piec w dobrze nagrzanym piekarniku. podawać gorące, polane stopionym masłem.