piotr20091991

piotr20091991

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 666]

Bułgarski kadaif

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszny makaron z syropem .

Bułgarski kadaif

Składniki:

Bułgarski kadaif

 

Sposób przygotowania:

Bułgarski kadaif
Makaron ugotować ułożyć w wysmarowanej masłem formie . Z góry posypać makaron zmielonymi lub rozdrobnionymi orzechami i odrobiną cynamonu . Zalać roztopionym masłem i piec do zarumienienia w temp 170 stopni C . Po wypieku pozostawić do ostygnięcia . Wodę z cukrem zagotować , dodać sok z cytryny i odstawić do wystudzenia tak aby powstały syrop osiągnął letnią temperaturę . Chłodny kadaiff zalać letnim syropem . Kadaiff się powinno podawać po kilku godzinach , gdy syrop zastygnie , wiążąć nitki z makaronu .

Tagi:

makaron