anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Bulion warzywny z makaronem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Rosół z wywaru warzywnego jest bardzo dobry i zdrowy nie zawsze trzeba do zupy dodawać mięso. Polecam

Bulion warzywny z makaronem

Składniki:

Bulion warzywny z makaronem

 

  • 2 l wody
  • 1 marchewka
  • 1/2 pietruszki
  • 1/4 selera
  • 1 cebula
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • 2 kostki rosołowe
  • 100 g makaronu nitki

Sposób przygotowania:

Bulion warzywny z makaronem
Wodę wlać do garnka dodać kostki rosołowe, obraną pietruszkę u seler. Cebulę obrać i pokroić w kostkę a marchew pokroić w słupki i gotować do miękkości warzyw, dodać pokrojoną nr pietruszki. Makaron ugotować w osolonej wodzie na miękko i przelać wrzątkiem odcedzić i dodać do zupy. Zupę doprawić do smaku.

Tagi:

makaron