Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Bulion wieprzowo-warzywny

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Nie przepadam za wywarami wieprzowymi ale ten jest po prostu pyszny.

Bulion wieprzowo-warzywny Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Bulion wieprzowo-warzywny

 

 

Sposób przygotowania:

Bulion wieprzowo-warzywny
Umyte i pokrojone mięso ułożyć w garnku razem z oczyszczonymi warzywami , przyprawami ( ziele angielskie, pieprz ziarnisty, liść laurowy , grzybek , kostkę bulionu warzywnego- lub szczyptę przyprawy ) . Zalać wodą . Doprowadzić do wrzenia . Zmniejszyć gaz i gotować na małym gazie prawie 2 godziny (przy lekko uchylonej pokrywce ). Dołożyć natkę i lubczyk i gotować jeszcze 15 minut .Płyn ma odparować do objętości ok. 3 szklanek . Wyjąć mięso i warzywa . Bulion przecedzić . Doprawić do smaku .
Podawać jako czysty bulion z pasztecikami, naleśnikami , krokietami lub jak każdy inny rosół z makaronem , kluskami , kołdunami .
Mięso i warzywa użyć na farsze , pasztet , do zapiekanek lub po wyluzowaniu kości panierować mięso w jajku i bułce tartej i smażyć na rumiano .
Bulion wieprzowo-warzywny
Etap 1

Tagi:

zupa przyprawy