goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Bułki chrzanowe z ricottą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Chrzan jest słabo wyczuwalny, polecam! Pięknie pachną

Bułki chrzanowe z ricottą Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Bułki chrzanowe z ricottą

 

  • 150 ml woda ciepła
  • 40 dag masło
  • 3 łyżeczki chrzan tarty
  • 1 łyżeczka Sól
  • 60 g ricotta
  • 35 dag mąka
  • 1 łyżeczka cukier
  • 20 g drożdże

Sposób przygotowania:

Bułki chrzanowe z ricottą
Z drożdży i cukru przygotowujemy zaczyn. Łączymy zaczyn z mąką oraz pozostałymi składnikami. Ciasto zagniatamy. Wyrobione ciasto odstawiamy na około 1 godzinę do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Następnie dzielimy je na około 12 części i formujemy z niego bułeczki. Odstawiamy na kolejne 30 minut. Wierzch smarujemy rozmąconym jajkiem. Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach.
Bułki chrzanowe z ricottą
Z podanych składników zagniatamy elastyczne ciasto drożdżowe
Bułki chrzanowe z ricottą
Ciasto dzielimy na około 12 części i formujemy z niego bułeczki.

Tagi:

tarta bułki