angel35

angel35

Szef Kuchni
[Przepisów: 46]

Bułki drożdżowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bułeczki doskonałe dla dzieci na drugie śniadanie lub na wspólną wycieczkę z rodzinką.

Bułki drożdżowe

Składniki:

Bułki drożdżowe

 

 

Sposób przygotowania:

Bułki drożdżowe
Mąkę wsypac do miski,wlac ubite jajka z cukrem,potem drożdże rozmieszane z cukrem,nastepnie roztopioną margarynęz wlanym do niej mlekiem−wszystko wyrobic i zostawic żeby wyrosło. Dzielic ciasto na małe kawałki i dodawac nadzienie może byc marmolada ,owoce lub nutella. Bułeczki posmarowac z wierzchu rozczepanym żółtkiem i zostawic do wyrośnięcia−póżniej pieczemy w temp.220stopniC około20minut

Tagi:

bułki