BSz

BSz

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 214]

Bułki nadziewane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Chrupiące ,zapiekane w piekarniku bułeczki na kolację .

Bułki nadziewane Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bułki nadziewane

 

 

Sposób przygotowania:

Bułki nadziewane
Bułki kroimy wzdłuż na pół , wydrążamy środek , wsypujemy starty ser . Pieczarki myjemy , gotujemy w całości 10-15 minut . Kroimy drobno . Ugotowane jaja siekamy , łączymy z pieczarkami , dodajemy posiekaną natkę lub szczypiorek , solimy i pieprzymy . Każdą bułkę nadziewamy farszem pieczarkowym , przykrywamy górą i zapiekamy w piekarniku , w 180 C okolo 6-7 minut .
Bułki nadziewane
Bułki kroimy na pół , miąższ wydrążamy .
Bułki nadziewane
Ugotowane pieczarki siekamy , mieszamy z jajkiem .
Bułki nadziewane
na dno kładziemy starty ser , nakładamy farsz .
Bułki nadziewane
Bułki przykrywamy , smarujemy masłem , możemy posypać makiem dla dekoracji .

Tagi:

bułki