Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Bułki nadziewane parówką z pieczarkami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Takim farszem można nadziewać cukinię, paprykę, pomidory.

Bułki nadziewane parówką z pieczarkami.

Składniki:

Bułki nadziewane parówką z pieczarkami.

 

  • bułki 3 szt
  • pieczarki 20 dag
  • kiełbasa parówka 20 dag
  • cebula 2 szt
  • jogurt naturalny 2 łyżki
  • pomidory koktajlowe 8 szt
  • ser żółty 10 dag
  • masło 1 łyżka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • przyprawa maggi w płynie do smaku

Sposób przygotowania:

Bułki nadziewane parówką z pieczarkami.
Bułki przekroić wzdłuż na połowę, wydrążyć miąższ. Na patelni rozgrzać masło, wsypać posiekaną cebulę i pokrojoną w plasterki parówkę. Delikatnie podsmażyć, ostudzić. Pieczarki umyć, pokroić w cienkie plasterki, dodać do cebuli z kiełbasą. Pomidory umyć, przekroić na pół, połączyć z farszem. Następnie wsypać utarty na tarce o dużych oczkach żółty ser, przyprawić do smaku pieprzem, solą i przyprawą maggi, wymieszać. Napełnić wydrążone bułki, ułożyć na blaszce i zapiec w nagrzanym piekarniku w temp 180 stopni około 15 minut,