Strona główna Bułki pszenno-żytnie z otrębami

Bułki pszenno-żytnie z otrębami

Pieczywo « poprzedni | następny »
Alex_M - Przepis na: Bułki pszenno-żytnie z otrębami offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 1127
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Bułki pszenno-żytnie z otrębami
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Pyszne proste bułeczki z otrębami


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Bułki pszenno-żytnie z otrębami - SKŁADNIKI:

Bułki pszenno-żytnie z otrębami - PRZYGOTOWANIE:

Wodę podgrzać lekko, dodać cukier i drożdże, mieszać aż do rozpuszczenia. Do miski wsypać obie mąki oraz otręby, zamieszać, zrobić dołek i wlać tam rozczyn. Dodać oliwę, sól i zamieszać. Wyrobić gładkie ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić na godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Po tym czasie krótko wyrobić. Rozwałkować na kwadrat lub prostokąt i pociąć ostrym nożem ciasto na kwadraty. Bułeczki ułożyć na papierze lub specjalnej macie do pieczenia. Odstawić do napuszenia na około 30 minut. Można posmarować mlekiem lub jajkiem. Piec 20 minut w 200stopniach. Ostudzić na kratce.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Bułki pszenno-żytnie z otrębami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pieczywo
Pszenny chleb z suszonymi drożdżami Chleb z ricottą i czarnuszką Chleb z mąką kukurydzianą na poolish
Chleb wiedeński Marchewkowy chleb Chleb pszenno-owsiany z ziołami
Grahamki z ziarnami Maślano makowe bułeczki z nutą pomarańczy Japoński chleb mleczny
Chleb bez drożdży i mąki Bułeczki z kalafiorem Bułeczki z jogurtem wg Megg

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane