Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Buły ze smażonym pstrągiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Często zdarza mi się , że kupując filety z pstrąga lub innych ryb okazuje się , że po podzieleniu na porcje są one za duże.

Buły ze smażonym pstrągiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Buły ze smażonym pstrągiem

 

  • 2 bułki do hamburgerów
  • kawałki smażonego pstrąga
  • mix kolorowych sałat
  • 4 duże plastry pomidora
  • 1/6 czerwonej papryki pociętej w paseczki
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżeczki musztardy francuskiej z całymi ziarnami gorczycy
  • szczypta pieprzu
  • sól

 

Sposób przygotowania:

Buły ze smażonym pstrągiem
Umyć i osuszyć sałatę. Bułki rozkroić na połówki i podgrzać by były ciepłe ( ja robie to z opiekaczu do zapiekanek). Podgrzać rybę ( najlepiej też w opiekaczu by nie naciągnęła dodatkowo tłuszczu. Posmarować spody bułek połową majonezu i połową musztardy. Ułożyć warstwę sałaty. Na sałacie kawałki ryby. Na pstrągu umieścić po 2 plastry pomidora i po kilka paseczków papryki. Lekko posolić i posypać pieprzem. Góry bułek posmarować od środka sosem majonezem i musztardą. Posypać resztą sałaty i przykryć spody bułek. Lekko ucisnąć by się skleiły. Podawać natychmiast by bułki i ryba były gorące. * Oczywiście dodatki mogą być bardziej urozmaicone - można dołączyć plasterki świeżego ogórka, korniszona, konserwowa lub świeżą paprykę itd.
Buły ze smażonym pstrągiem
Podgrzane przekrojone bułki posmarowa,c majonezem-musztardą i obłozyć sałatą
Buły ze smażonym pstrągiem
Kawałki usmażonego pstraga ( lub innej ryby) ułozyc na sałacie
Buły ze smażonym pstrągiem
Na rybę kłaść warzywa ( pomidory i paprykę lub inne)
Buły ze smażonym pstrągiem
Górne części bułek również posmarować majonezem i musztardą - przykryć bułkę i lekko