paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

Buraczany krem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

podawać z uprażonymi pestkami dyni

Buraczany krem

Składniki:

Buraczany krem

 

 

 

Sposób przygotowania:

Buraczany krem
Buraki zalewamy wodą i gotujemy je do miękkości. Następnie obieramy je ze skóry i kroimy w kostkę. Marchewki, pietruszki, ziemniaki i selera obieramy rozdrabniamy i gotujemy do miękkości. Do warzyw gotujących się dodajmy opłukanego, pokrojonego w plasterki pora oraz: 5 ziarenek ziela angielskiego, 6 ziarenek pieprzu, 3 liście laurowe i odrobinę soli. Po ugotowaniu warzywa odcedzamy z wywaru, dodajemy do nich buraki. Całość z dodatkiem wywaru warzywnego za pomocą blendera miksujemy na gładki krem. Ilość wywaru w kremu zależy od tego jaką konsystencję chcemy uzyskać. Krem możemy dosolić według uznania. Rozlewamy krem do talerzy i na środku każdego umieszczamy łyżkę śmietany.

Tagi:

buraki