wiola11

wiola11

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 77]

Buraczki czerwone do obiadu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Buraczki czerwone idealne do obiadu. Bardzo dobrze komponują się z kotletami mielonymi. Łatwo się je przygotowuje.

Buraczki czerwone do obiadu Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Buraczki czerwone do obiadu

 

  • 1 kg buraczków
  • 1 łyżeczka soli do wody
  • 1 łyżeczka musztardy
  • pieprz do smaku
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

Buraczki czerwone do obiadu
Buraki kroimy na połówki aby szybko się ugotowały. Gotujemy je w osolonej wodzie ok 1 godziny. Następnie odcedzamy wodę i czekamy aż ostygną.

Obieramy je ze skórki i trzemy na tarce na najmniejszych oczkach.(ja tarłam na oczkach jak na placki ziemniaczane).

Doprawiamy solą i pieprzem do smaku i dodajemy musztardy ,dokładnie mieszamy i pozostawiamy na ok 15 min.  
Buraczki czerwone do obiadu
doprawiamy solą i pieprzem do smaku i dodajemy musztardę mieszamy
Buraczki czerwone do obiadu
gotowane buraczki obieramy se skórki i trzemy na tarce
Buraczki czerwone do obiadu
buraczki czerwone gotujemy w osolonej wodzie
Buraczki czerwone do obiadu
aby buraczki czerwone szybko się ugotowały dzielimy na połówki

Tagi:

buraki