Strona główna Buraczki czerwone na zimno

Buraczki czerwone na zimno

Surówki « poprzedni | następny »
karolina1869 - Przepis na: Buraczki czerwone na zimno offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 104
Buraczki czerwone na zimno
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Surówka z buraków czerwonych i ogórków smaczna a do tego bardzo zdrowa


trudność: łatwe
czas:

Buraczki czerwone na zimno - SKŁADNIKI:

Buraczki czerwone na zimno - PRZYGOTOWANIE:

Buraczki czerwone dokładnie myjemy, następnie obieramy ze skórki i ścieramy na grubych oczkach tarki. Ogórki odsączamy z zalewy, i podobnie jak buraczki ścieramy na grubych oczkach tarki, dodajemy do startych już buraczków. Cebulę obieramy ze skórki, kroimy w drobna kostkę, przelewamy gorąca woda aby straciła na ostrości, następnie dodajemy do pozostałych składników. Dodajemy odpowiednią ilość majonezy, przyprawiamy pieprzem i solą do smaku według uznania,. sałatka doskonale pasuje do mięsa wieprzowego jak i drobiu.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Buraczki czerwone na zimno  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Surówki
Surówka z kapusty i kalarepy Surówka z marchewki i jabłuszka Surówka z kapusty, cukinii i dyni
Surówka z ogórków, dyni i czarnej rzodkwi Surówka z dyni i kapusty Czerwona kapusta
Kapusta biała z cukinią i chilli Ogórki z kalarepą i jabłkami Surówka z dyni z rukolą
Surówka z kapusty pekińskiej Elfi Surówka z czarnej rzodkwi i dyni Surówka z pora i majonezu

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj