Strona główna Buraczki czerwone na zimno

Buraczki czerwone na zimno

Surówki « poprzedni | następny »
karolina1869

Mistrz Kuchni
Przepisy: 104
Buraczki czerwone na zimno
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Surówka z buraków czerwonych i ogórków smaczna a do tego bardzo zdrowa


trudność: łatwe
czas:

Buraczki czerwone na zimno - SKŁADNIKI:

Buraczki czerwone na zimno - PRZYGOTOWANIE:

Buraczki czerwone dokładnie myjemy, następnie obieramy ze skórki i ścieramy na grubych oczkach tarki. Ogórki odsączamy z zalewy, i podobnie jak buraczki ścieramy na grubych oczkach tarki, dodajemy do startych już buraczków. Cebulę obieramy ze skórki, kroimy w drobna kostkę, przelewamy gorąca woda aby straciła na ostrości, następnie dodajemy do pozostałych składników. Dodajemy odpowiednią ilość majonezy, przyprawiamy pieprzem i solą do smaku według uznania,. sałatka doskonale pasuje do mięsa wieprzowego jak i drobiu.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Buraczki czerwone na zimno  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Surówki
Surówka z rzeżuchą Surówka obiadowa Surówka z pora i marchewki
Surówka z kapusty  marchewki i kiszonych ogórków Surówka z kapusty pekińskiej  z papryką Surówka z kiszonej kapusty
Surówka z kukurydzą wg Zub3ra Surówka z pora i jabłka Coleslaw z czerwonej kapusty
Zdrowa surówka  z selera Surówka z selera i marchwi Surówka z selera, marchewki i kukurydzy

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane