Strona główna Buraczki czerwone na zimno

Buraczki czerwone na zimno

Surówki « poprzedni | następny »
karolina1869 - Przepis na: Buraczki czerwone na zimno offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 104
Buraczki czerwone na zimno
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Surówka z buraków czerwonych i ogórków smaczna a do tego bardzo zdrowa


trudność: łatwe
czas:

Buraczki czerwone na zimno - SKŁADNIKI:

Buraczki czerwone na zimno - PRZYGOTOWANIE:

Buraczki czerwone dokładnie myjemy, następnie obieramy ze skórki i ścieramy na grubych oczkach tarki. Ogórki odsączamy z zalewy, i podobnie jak buraczki ścieramy na grubych oczkach tarki, dodajemy do startych już buraczków. Cebulę obieramy ze skórki, kroimy w drobna kostkę, przelewamy gorąca woda aby straciła na ostrości, następnie dodajemy do pozostałych składników. Dodajemy odpowiednią ilość majonezy, przyprawiamy pieprzem i solą do smaku według uznania,. sałatka doskonale pasuje do mięsa wieprzowego jak i drobiu.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Buraczki czerwone na zimno  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Surówki
Pomarańczowa surówka Delikatna surówka z jabłkiem Obiadowa pekinka z rzodkiewką i majonezem
Carpaccio z buraczków Biało zielona surówka Surówka z pekinki oliwek i koperku
Pekińska z kukurydzą i pomidorem Szybka surówka obiadowa Surówka z białej kapusty
Czosnkowa surówka z białej rzodkwi i marchewki Surówka z jabłek i cebuli Surówka do obiadu wg mojej mamy

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane