karolina1869

karolina1869

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 104]

Buraczki czerwone na zimno

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Surówka z buraków czerwonych i ogórków smaczna a do tego bardzo zdrowa

Buraczki czerwone na zimno

Składniki:

Buraczki czerwone na zimno

Sposób przygotowania:

Buraczki czerwone na zimno

Buraczki czerwone dokładnie myjemy, następnie obieramy ze skórki i ścieramy na grubych oczkach tarki. Ogórki odsączamy z zalewy, i podobnie jak buraczki ścieramy na grubych oczkach tarki, dodajemy do startych już buraczków. Cebulę obieramy ze skórki, kroimy w drobna kostkę, przelewamy gorąca woda aby straciła na ostrości, następnie dodajemy do pozostałych składników. Dodajemy odpowiednią ilość majonezy, przyprawiamy pieprzem i solą do smaku według uznania,. sałatka doskonale pasuje do mięsa wieprzowego jak i drobiu.

Redakcja poleca: