Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Buraczki czerwone z jabłkami i chrzanem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Buraczki czerwone z jabłkami i chrzanem to świetny dodatek do dania z mięsem.

Buraczki czerwone z jabłkami i chrzanem

Składniki:

Buraczki czerwone z jabłkami i chrzanem

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Buraczki czerwone z jabłkami i chrzanem
Buraki dokładnie umyć i ugotować do miękkości. Odcedzić, wlać zimnej wody, ostudzić, obrać. Pokroić w drobną kostkę. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny. Buraki i jabłko włożyć do miski, dodać utarty chrzan, przyprawić do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny, wymieszać. Po wierzchu polać gęstą śmietaną. Podawać do mięsa.