Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Buraczki czerwone z miodem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Do buraków zamiast soku z cytryny można dodać ocet winny.

Buraczki czerwone z miodem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Buraczki czerwone z miodem

 

Sposób przygotowania:

Buraczki czerwone z miodem
Buraki umyć, włożyć do garnka, zalać wrzącą wodą i ugotować do miękkości. Następnie odcedzić, przelać zimną wodą, ostudzić, obrać. Zimne buraki zetrzeć na tarce o dużych otworach. Miód wymieszać z sokiem z cytryny, wlać do utartych buraczków, dodać świeżo utarty chrzan, przyprawić do smaku solą i dokładnie wymieszać. Odłożyć w chłodne miejsce na 1 godzinę.
Buraczki czerwone z miodem
Buraczki zalać dość dużą ilością wrzącej wody i ugotować.
Buraczki czerwone z miodem
Obrane buraczki zetrzeć na tarce o dużych otworach.

Tagi:

buraki