Pobitegarybarbary

Pobitegarybarbary

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 265]

Buraczki duszone z porem i czerwoną cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kocham buraki za wszystko. Za smak, aromat i za to co dają naszemu organizmowi. Staram się włączać je do mojej diety tak często jak tylko się da.

Buraczki duszone z porem i czerwoną cebulą Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Buraczki duszone z porem i czerwoną cebulą

 

  • 1 kg buraków
  • duży por
  • 2 duże czerwone cebule
  • 1,5 szklanki bulionu
  • 2 łyżki masła
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Buraczki duszone z porem i czerwoną cebulą

Duszone buraczki 1

Buraczki duszone z porem i czerwoną cebulą
Obrane z łupin buraki kroimy w cienkie plastry

Buraki obieramy ze skórki. Kroimy w cienkie plasterki.

Duszone buraczki 2

Buraczki duszone z porem i czerwoną cebulą
Oczyszczonego pora kroimy w cienkie piórka

Por przekrawamy wzdłuż i kroimy w cienkie piórka.

Duszone buraki 3

Buraczki duszone z porem i czerwoną cebulą
Cebulę kroimy w cienkie piórka przy pomocy noża

Cebulę obieramy z łupin. Kroimy w cienkie piórka.

Duszone buraki 4

Buraczki duszone z porem i czerwoną cebulą
Do podsmażonych buraków dodajemy resztę warzyw

Buraczki smażymy przez 10 minut na maśle. Dokładamy warzywa. Wlewamy bulion. Dusimy do miękkości (ok. 30 minut). Podajemy na ciepło. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.


Tagi:

buraki warzywa