pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Buraczki konserwowe z papryką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

niezastąpione do tradycyjnych mielonych kotletów

Buraczki konserwowe z papryką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Buraczki konserwowe z papryką

 

  • czerwona 60 dag, 4 cebule, 2 szklanki wody, 400ml ocet, sól 2 łyżki, 2 szklanki cukru

Sposób przygotowania:

Buraczki konserwowe z papryką
Umyte buraki gotujemy do miękkości w wodzie. Następnie obieramy ze skórki i trzemy na tarce jarzynowej. Składniki na zalewę mieszamy ze sobą i zagotowujemy. Dodajemy cebulę pokrojoną kostkę, kawałki papryki i gotujemy około 7 minut. Po tym czasie wrzucamy starte buraczki i całość mieszamy i wyłączamy ogień. Masę buraczkową wraz z zalewą nakładamy do słoików. Lekko zakręcone słoiki stawiamy na blaszce i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 90°C. Zapiekamy przez 20 minut. Następnie każdy słoik jeszcze raz dokładnie zakręcamy i stawiamy do góry dnem przykrywając kocem.
Buraczki konserwowe z papryką
Składniki na zalewę gotujemy z pokrojoiną papryką i cebulą
Buraczki konserwowe z papryką
Ugotowane buraki ścieramy na tarce jarzynowej na średnich oczkach

Tagi:

papryka