Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Buraczki na ciepło

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszny dodatek do obiadu. Smakuje rewelacyjnie i sprawdza się nie tylko do mięs. Polecam do przygotowania w najbliższym czasie.

Buraczki na ciepło Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Buraczki na ciepło

 

Sposób przygotowania:

Buraczki na ciepło

Buraki:

Buraki ugotować w łupinach. Ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Przełożyć do garnka.

Cebula z mąką:

Buraczki na ciepło
Mozna dodać większą ilość cebuli. Według gustu i smaku.

Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym tłuszczu. Wymieszać z mąką i mieszając podsmażać przez około 1 minutę.
Dodać do buraczków.

Całość:

Buraczki na ciepło
Zakwaszone buraczki będą miały ładny kolor.

Doi buraczków z cebulą dodać odrobinę wody.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić solą, cukrem i octem lub kwaskiem cytrynowym.