Buraczki tarte

blackbetty

Starszy Kucharz
Przepisy: 44
zdjęcia: 1 z 1
Buraczki tarte
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

gotowane buraczki tarte - wyśmienity dodatek do obiadu


trudność: łatwe
czas:

Buraczki tarte - SKŁADNIKI:

Buraczki tarte - PRZYGOTOWANIE:

Buraki w całości myjemy i gotujemy w łupinach. Gdy są już prawie miękkie odlewamy wodę i po ostudzeniu obieramy je. Na tarce jarzynowej drobnej ścieramy ugotowane buraczki. Następnie przekładamy do garnka w którym będą się podsmażać, dodajemy przyprawy, troszkę kwasku cytrynowego do smaku, a na koniec można zaciągnąć je 1-2 łyżkami śmietany. Idealne do mięsnych dań jako dodatek obiadowy.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Buraczki tarte (strona 1 z 1)  
iwona3004

iwona3004

2010-03-17 09:40
Bardzo dobre,też nieraz buraczki przyrządzam w ten sposób :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki
Serek topiony domowy Domowe cebulaki Domowe Chlebki Naan
Domowy serek z jogurtu greckiego Prażona cebulka Pieczone ziemniaczki z papryką i tymiankiem
Smakowe grzanki do zupy Krem czekoladowy z avocado i chili Pasta z porem do kanapek
Bułki hamburgerowe Marchew z porem do obiadu Pasta z zielonego groszku

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Którą z tych sałatek lubisz najbardziej?

 
 Którą z tych sałatek lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane