Buraczki tarte

blackbetty - Przepis na: Buraczki tarte offline

Starszy Kucharz
Przepisy: 44
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Buraczki tarte
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

gotowane buraczki tarte - wyśmienity dodatek do obiadu


trudność: łatwe
czas:

Buraczki tarte - SKŁADNIKI:

  • 6 średnich buraków czerwonych
  • kwasek cytrynowy
  • sól pieprz
  • śmietana (opcjonalnie)

Buraczki tarte - PRZYGOTOWANIE:

Buraki w całości myjemy i gotujemy w łupinach. Gdy są już prawie miękkie odlewamy wodę i po ostudzeniu obieramy je. Na tarce jarzynowej drobnej ścieramy ugotowane buraczki. Następnie przekładamy do garnka w którym będą się podsmażać, dodajemy przyprawy, troszkę kwasku cytrynowego do smaku, a na koniec można zaciągnąć je 1-2 łyżkami śmietany. Idealne do mięsnych dań jako dodatek obiadowy.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Buraczki tarte (strona 1 z 1)  
iwona3004

iwona3004
offline

2010-03-17 09:40
Bardzo dobre,też nieraz buraczki przyrządzam w ten sposób :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki
Domowe pity do kebaba Jajeczna pasta z kurczakiem Pasztet drobiowo- wieprzowy z papryką
Uszka z grzybami Kapusta biała z koperkiem i fasolką Kapusta czerwona z koperkiem
Kapusta kiszona zasmażana z fasolą Pasta twarogowa z cebulą i papryką Kapusta duszona z kalarepką
Zasmażana kapusta z suszonymi grzybami Prażona cebulka Mus dyniowy do potraw wszelakich

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane