Buraczki tarte

blackbetty

Starszy Kucharz
Przepisy: 44
zdjęcia: 1 z 1
Buraczki tarte
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

gotowane buraczki tarte - wyśmienity dodatek do obiadu


trudność: łatwe
czas:

Buraczki tarte - SKŁADNIKI:

Buraczki tarte - PRZYGOTOWANIE:

Buraki w całości myjemy i gotujemy w łupinach. Gdy są już prawie miękkie odlewamy wodę i po ostudzeniu obieramy je. Na tarce jarzynowej drobnej ścieramy ugotowane buraczki. Następnie przekładamy do garnka w którym będą się podsmażać, dodajemy przyprawy, troszkę kwasku cytrynowego do smaku, a na koniec można zaciągnąć je 1-2 łyżkami śmietany. Idealne do mięsnych dań jako dodatek obiadowy.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Buraczki tarte (strona 1 z 1)  
iwona3004

iwona3004

2010-03-17 09:40
Bardzo dobre,też nieraz buraczki przyrządzam w ten sposób :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki
Pasta z zielonej soczewicy Pasta z awokado, szynki, sera żółtego i jajek Kotleciki z gotowanych buraków
Szybki zakwas pszenny Smalec z jabłkiem i cebulką Marchewka z ciecierzycą
Kasza pęczak z kukurydzą i pieczarkami Kapusta zasmażana na boczku Smarowidło staropolskie
Pieczeń z pieczarkami i papryką Kapusta kiszona z ciecierzycą "Chrupiąca" pasta z cieciorki

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane