Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Buraczki z chrzanem i cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Buraczki obiadowe z dodatkiem chrzanu i cebulki

Buraczki z chrzanem i cebulą

Składniki:

Buraczki z chrzanem i cebulą

 

  • 1 kg buraków
  • 2 łyżki chrzanu ze słoika
  • 1 cebula
  • do smaku ocet winny
  • 2 łyżki cukru
  • do smaku kucharek
  • do smaku pieprz czarny mielony
  • 2 litry bulionu warzywnego

 

Sposób przygotowania:

Buraczki z chrzanem i cebulą
Buraki wyszorować, zalać bulionem i gotować pod przykryciem do miękkości. Odcedzić, ostudzić, zetrzeć na tarce. Cebulkę pokroić w kostkę, dodać do buraków. Dodać 2 łyżki chrzanu, cukier, do smaku ocet, kucharek i pieprz czarny mielony. Dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki, aby buraki przegryzły się z chrzanem. Podawać jako dodatek do drugiego dania.

Tagi:

buraki