Strona główna Buraczki z jabłkiem na ciepło

Buraczki z jabłkiem na ciepło

Beatris - Przepis na: Buraczki z jabłkiem na ciepło offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1531
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Buraczki z jabłkiem na ciepło
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smaczny dodatek do obiadu.


trudność: łatwe
czas:

Buraczki z jabłkiem na ciepło - SKŁADNIKI:

  • 60 dkg buraczków ćwikłowych
  • 1 kwaśnego jabłka
  • olej do smażenia
  • 2 łyżeczki tartego chrzanu
  • 2 łyżeczki cukru
  • 2 łyżeczki octu winnego jabłkowego
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • przyprawa uniwersalna - wg uznania

Buraczki z jabłkiem na ciepło - PRZYGOTOWANIE:

Buraczki umyć, zalać wodą, ugotować do miękkości, odcedzić. Ugotowane buraczki ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć na nim lekko chrzan z cukrem. Jabłko obrać, usunąć gniazdo nasienne. Jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Do podsmażonego chrzanu dodać buraczki i jabłko. Wymieszać i smażyć razem ok. 10 minut. Doprawić do smaku odrobiną soli, pieprzem, octem winnym i przyprawą uniwersalną. Podawać jako dodatek do obiadu.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Buraczki z jabłkiem na ciepło  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki
Kapusta biała z koperkiem i fasolką Kapusta czerwona z koperkiem Kapusta kiszona zasmażana z fasolą
Pasta twarogowa z cebulą i papryką Kapusta duszona z kalarepką Zasmażana kapusta z suszonymi grzybami
Prażona cebulka Mus dyniowy do potraw wszelakich Sałatka z kapusty do słoików
Smażone paluszki krabowe Placki ziemniaczane z dynią Pasta z ciecierzycy z suszonymi pomidorami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane