Strona główna Buraczki z jabłkiem na ciepło

Buraczki z jabłkiem na ciepło

Beatris - Przepis na: Buraczki z jabłkiem na ciepło offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 1492
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Buraczki z jabłkiem na ciepło
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smaczny dodatek do obiadu.


trudność: łatwe
czas:

Buraczki z jabłkiem na ciepło - SKŁADNIKI:

  • 60 dkg buraczków ćwikłowych
  • 1 kwaśnego jabłka
  • olej do smażenia
  • 2 łyżeczki tartego chrzanu
  • 2 łyżeczki cukru
  • 2 łyżeczki octu winnego jabłkowego
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • przyprawa uniwersalna - wg uznania

Buraczki z jabłkiem na ciepło - PRZYGOTOWANIE:

Buraczki umyć, zalać wodą, ugotować do miękkości, odcedzić. Ugotowane buraczki ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć na nim lekko chrzan z cukrem. Jabłko obrać, usunąć gniazdo nasienne. Jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Do podsmażonego chrzanu dodać buraczki i jabłko. Wymieszać i smażyć razem ok. 10 minut. Doprawić do smaku odrobiną soli, pieprzem, octem winnym i przyprawą uniwersalną. Podawać jako dodatek do obiadu.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Buraczki z jabłkiem na ciepło  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki
Kapusta pekińska na ciepło z marchewką Nutella śliwkowa  Surówka z czerwonej kapusty
Fasolka smażona na maśle z bułka tartą Marchewka z groszkiem i brokułami Paszteciki drożdżowe inaczej
Kanapkowa pasta serowa Szpinak z jajeczkiem Zakwas żytni domowy
Panierowany ser do obiadu Kapusta ze śmietaną Hummus sezamowy

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane