Strona główna Buraczki z jabłkiem na ciepło

Buraczki z jabłkiem na ciepło

Beatris online

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1566
zdjęcia: 1 z 5
Buraczki z jabłkiem na ciepło
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smaczny dodatek do obiadu.


trudność: łatwe
czas:

Buraczki z jabłkiem na ciepło - SKŁADNIKI:

  • 60 dkg buraczków ćwikłowych
  • 1 kwaśnego jabłka
  • olej do smażenia
  • 2 łyżeczki tartego chrzanu
  • 2 łyżeczki cukru
  • 2 łyżeczki octu winnego jabłkowego
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • przyprawa uniwersalna - wg uznania

Buraczki z jabłkiem na ciepło - PRZYGOTOWANIE:

Buraczki umyć, zalać wodą, ugotować do miękkości, odcedzić. Ugotowane buraczki ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć na nim lekko chrzan z cukrem. Jabłko obrać, usunąć gniazdo nasienne. Jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Do podsmażonego chrzanu dodać buraczki i jabłko. Wymieszać i smażyć razem ok. 10 minut. Doprawić do smaku odrobiną soli, pieprzem, octem winnym i przyprawą uniwersalną. Podawać jako dodatek do obiadu.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Buraczki z jabłkiem na ciepło  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki
Smażone ziemniaczane kulki Groszek ptysiowy Eli Paszteciki z kapustą i grzybami
Schab na kanapki z szynkowara Pieczone ziemniaczki z oregano Ziemniaczano - dyniowe puree
Domowe pity do kebaba Jajeczna pasta z kurczakiem Pasztet drobiowo- wieprzowy z papryką
Uszka z grzybami Kapusta biała z koperkiem i fasolką Kapusta czerwona z koperkiem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane