Strona główna Buraczki z jabłkiem na ciepło

Buraczki z jabłkiem na ciepło

Beatris - Przepis na: Buraczki z jabłkiem na ciepło offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 1353
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Buraczki z jabłkiem na ciepło
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smaczny dodatek do obiadu.


trudność: łatwe
czas:

Buraczki z jabłkiem na ciepło - SKŁADNIKI:

  • 60 dkg buraczków ćwikłowych
  • 1 kwaśnego jabłka
  • olej do smażenia
  • 2 łyżeczki tartego chrzanu
  • 2 łyżeczki cukru
  • 2 łyżeczki octu winnego jabłkowego
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • przyprawa uniwersalna - wg uznania

Buraczki z jabłkiem na ciepło - PRZYGOTOWANIE:

Buraczki umyć, zalać wodą, ugotować do miękkości, odcedzić. Ugotowane buraczki ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć na nim lekko chrzan z cukrem. Jabłko obrać, usunąć gniazdo nasienne. Jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Do podsmażonego chrzanu dodać buraczki i jabłko. Wymieszać i smażyć razem ok. 10 minut. Doprawić do smaku odrobiną soli, pieprzem, octem winnym i przyprawą uniwersalną. Podawać jako dodatek do obiadu.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Buraczki z jabłkiem na ciepło  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki
Kapusta zasmażana z wędzonym boczkiem Dżem z borówki amerykańskiej Sól morska grzybowa
Ketchup paprykowo-cukiniowy Buraczane gnocchi Prosty ajwar paprykowy
Kanapkowa pasta z kurczaka z ajwarem Soczewica w ostrym sosie Jabłka z majerankiem
Ostra pasta jajeczna Zasmażana kapusta do obiadu Pieczone ziemniaczki z peperoni

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane