iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Buraczki z jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Bardzo dobre buraczki super do mięs.

Buraczki z jajkiem

Składniki:

Buraczki z jajkiem

 

  • 4 szt buraki czerwone,
  • 1 szt cebula,
  • 2 szt jajko,
  • 2 łyżeczki chrzan,
  • 2 łyżki majonez Winiary
  • 2 łyżeczki śmietana,
  • Sól,
  • 1/2 łyżeczki ocet jabłkowy,
  • Kucharek - uniwersalna,sól lub ziarenka smaku

 

Sposób przygotowania:

Buraczki z jajkiem
Buraki obieramy i gotujemy do miękkości w wodzie z dodatkiem ziarenek smaku lub soli . Zimne ugotowane buraki ścieramy na tarce duże oczka .Dodajemy chrzan tarty,sól do smaku ,ocet .Mieszamy . Jajka gotujemy obieramy i studzimy .Następnie siekamy i dodajemy do buraczków. Dodajemy majonez i śmietanę .Mieszamy -chłodzimy .Podajemy zimne jako przystawka obiadowa .