Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Buraczki z kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Buraczki tarte z kapustą białą do słoiczków. Szybka smaczna sałatka do obiadów gdy nie mamy czasu przygotować coś innego.

Buraczki z kapustą Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Buraczki z kapustą

 

  • 2 kg białej kapusty
  • 2 kg buraczków
  • 400g cebuli

 

Sposób przygotowania:

Buraczki z kapustą
Buraczki obieramy, gotujemy studzimy i ścieramy na tarce. Kapustę białą szatkujemy. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Wszystkie składniki zalewy umieszczamy w garnku i zagotowujemy, studzimy.

Buraczki, cebulę i kapustę zalewamy zalewą i odstawiamy na 2 h.

Ptym czasie buraczki przekładamy do wyparzonych słoiczków i pasteryzujemy 15-20minut.
Buraczki z kapustą
Buraczki obieramy , gotujemy studzimy i ścieramy na tarce
Buraczki z kapustą
Białą kapustę drobno poszatkować dodać do buraczków
Buraczki z kapustą
Cebulę obrać i pokroić w piórka wymieszać z kapustą i buraczkami
Buraczki z kapustą
Zagotowaną i przestudzoną zalewą zalewamy warzywa i odstawiamy na 2h
Buraczki z kapustą
Po tym czasie buraczki przekładamy do wyparzonych słoiczków i pasteryzujemy 15-20minut.

Tagi:

kapusta