cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 508]

Książka Kucharska: Książka kucharska wyd. Printex II

Buraczki z rodzynkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

rodzynki

Buraczki z rodzynkami

Składniki:

Buraczki z rodzynkami

 

  • 500 g buraków,
  • 1 cebula,
  • 50 g rodzynków,
  • olej roślinny,
  • sól, cukier i sok z cytryny do smaku.

 

Sposób przygotowania:

Buraczki z rodzynkami

Buraki
wyszorować pod bieżącą wodą, umyć, ugotować pod przykryciem w osolonym wrzątku.
Po ugotowaniu buraki przestudzić, obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach.
Rodzynki namoczyć. Cebulę drobno pokroić, podsmażyć na łyżce oleju, dodać
buraki i rodzynki, wszystko razem chwilę poddusić, doprawić do smaku solą,
cukrem i sokiem z cytryny.



 

Tagi:

buraki