nogawkuchni

nogawkuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 403]

Buraczki zasmażane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszny dodatek do obiadu na ciepło. Zasmażane buraczki pysznie smakują i dostarczają także wielu cennych wartości, witamin dla organizmu.

Buraczki zasmażane Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Buraczki zasmażane

 

Sposób przygotowania:

Buraczki zasmażane
Buraki przełożyć do garnka, zalać je wodą i ugotować do miękkości. Ugotowane, ostygnięte buraki obrać i zetrzeć na tarce na drobnych oczkach. W garnuszku rozpuścić masło i do rozpuszczonego masła dodać mąkę. Do połączonego masła z mąką dodać starte buraki. Wszystko chwilkę podsmażać na niedużym płomieniu po czym do ciepłych buraczków dodać jogurt naturalny, cukier i kwasek cytrynowy. Wszystko zamieszałam i jeszcze przez chwilę podgrzewałam. Na sam koniec doprawiłam buraczki solą i pieprzem do smaku.
Buraczki zasmażane
Ugotowane i obrane buraczki podczas ścierania ich na tarce.
Buraczki zasmażane
Mąka i masło połączone w garnku poprzez ich podgrzanie przed dodaniem buraczków.
Buraczki zasmażane
Starte buraczki dodane do garnuszka z połączonym masłem i mąką.
Buraczki zasmażane
Podgrzane buraczki z dodatkiem jogurtu naturalnego.

Tagi:

buraki