graciana3

graciana3

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 245]

buraczki zasmażane z cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

buraczki podaje do ziemniaków i mięs

buraczki zasmażane z cebulą

Składniki:

buraczki zasmażane z cebulą

 

  • 1 kilogram czerwonych buraczków
  • 2 łyżki masła
  • 1 cebula
  • 1 łyżka soli

Sposób przygotowania:

buraczki zasmażane z cebulą
Buraczki dokładnie umyć i osuszyć,buraki a całości ułożyć na patelce i upiec w piekarniku w temp 180 stopni przez 2 godziny, po wyjąć z piekarnika i ostudzić,potem obrać buraki ze skórek,w rondlu roztopić 2 łyżki masła,cebulę obrać ze skórki i pokroić w kostkę ,do rozgrzanego masła dodać pokrojoną cebulę i usmażyć na złoty kolor,buraki zetrzeć na tarce na grubych oczkach, starte buraczki dodać do masła i cebulki doprawić solą do smaku,wszystko razem smażyć przez 10 minut,po tym czasie są gotowe do jedzenia

Tagi:

cebula