Strona główna Buraczkowa na żeberkach

Buraczkowa na żeberkach

Barszcze « poprzedni | następny »
Papaja

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 382
zdjęcia: 1 z 1
Buraczkowa na żeberkach
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

bardzo lubiana zupa w moim domu


trudność: łatwe
czas:

Buraczkowa na żeberkach - SKŁADNIKI:

  • 1 kg żeberek mięsnych pokrojonych na kawałki
  • 2 marchewki pokrojone w drobną kostkę
  • 5 średnich buraczków startych na wiórki
  • 70 dag ziemniaków obranych i pokrojonych w kostkę
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki octu
  • zielenina
  • śmietana 30% słodka

Buraczkowa na żeberkach - PRZYGOTOWANIE:

Żeberka zalewamy wodą i gotujemy, w międzyczasie dodajemy marchewkę. Gdy żeberka zaczną się robić miękkie dodajemy ziemniaki i starte buraczki, oraz sól i pieprz a pod koniec gotowania zieleninę którą potem wyjmujemy. Gdy ziemniaki zrobią się miękkie dodajemy ocet, chwilę gotujemy i wlewamy śmietanę. Gotowe


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Buraczkowa na żeberkach  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Barszcze
Barszcz czerwony Wegetariański barszcz ukraiński Barszcz z kalafiorem
Ekspresowy czerwony barszcz  Barszcz zabielany z ziemniakami Lekki barszcz z burakami
Zupa z botwinką Barszcz ukraiński z fasolką szparagową Barszcz czerwony Eli z makaronem
Barszcz czerwony po staropolsku Botwinka z jajkiem Botwinka z soczewicą

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane