Strona główna Buraczkowa na żeberkach

Buraczkowa na żeberkach

Barszcze « poprzedni | następny »
Papaja - Przepis na: Buraczkowa na żeberkach offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 382
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Buraczkowa na żeberkach
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

bardzo lubiana zupa w moim domu


trudność: łatwe
czas:

Buraczkowa na żeberkach - SKŁADNIKI:

  • 1 kg żeberek mięsnych pokrojonych na kawałki
  • 2 marchewki pokrojone w drobną kostkę
  • 5 średnich buraczków startych na wiórki
  • 70 dag ziemniaków obranych i pokrojonych w kostkę
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki octu
  • zielenina
  • śmietana 30% słodka

Buraczkowa na żeberkach - PRZYGOTOWANIE:

Żeberka zalewamy wodą i gotujemy, w międzyczasie dodajemy marchewkę. Gdy żeberka zaczną się robić miękkie dodajemy ziemniaki i starte buraczki, oraz sól i pieprz a pod koniec gotowania zieleninę którą potem wyjmujemy. Gdy ziemniaki zrobią się miękkie dodajemy ocet, chwilę gotujemy i wlewamy śmietanę. Gotowe


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Buraczkowa na żeberkach  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Barszcze
Barszcz czerwony zabielany Niby botwinka z mrożonki Barszcz ukraiński z czerwoną fasolą
Barszczyk buraczano jabłkowy na szybko Barszcz czerwony z jabłkiem Barszcz czerwony Eli z fasolą
Zupa szczawiowa z jajkiem i gwiazdkami Barszcz biały na boczku wędzonym Barszcz czerwony z uszkami
Barszcz na białej kiełbasie Barszcz czerwony z jajkiem Barszcz czerwony z ziemniakami i klopsikami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane