kolczyk15

kolczyk15

Szef Kuchni
[Przepisów: 26]

Buraki z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sałatka najlepiej smakuje z mielonym kotletem i ziemniakami

Buraki z papryką

Składniki:

Buraki z papryką

 

  • 6 kg buraków,
  • 4 papryki czerwone,
  • 8 cebul
  • Zalewa:
  • 1/2 litra octu,
  • 1/2 litra wody,
  • 2 płaskie łyżki soli,
  • 3/4 szklanki cukru

 

Sposób przygotowania:

Buraki z papryką
Buraki ugotować ,obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej.
Składniki zalewy zagotować.Na gotującą zalewę wrzucić pokrojoną w kostkę paprykę i cebulę.
Gotować na wolnym ogniu do miękkości,dodać buraki,gotować jeszcze 15 minut.Nakładać gorące do słoików,pasteryzować 5 minut,zostawić do góry dnem.

Tagi:

buraki papryka