laura100

laura100

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 287]

Burakowy chłodnik

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Buraki krewetki gorąco polecam

Burakowy chłodnik

Składniki:

Burakowy chłodnik

 

 

Sposób przygotowania:

Burakowy chłodnik
Buraki obrać i zetrzeć na grubej tarce. Zagotować półtora litra wody i dodać buraki.Dodać ocet winny sól pieprz cukier i odstawić na 30 minut. Buraki odlać i ostudzić i wywar i buraki. Ogórek obrać przekroić na pół usunąć pestki i pokroić w małą kostkę. Koper posiekać. Por biała część i rzodkiewki dobrze umyć i pokroić w cienkie plastry. Śmietanę z sokiem cytrynowym dodać do wywaru z buraków,przyprawić solą pieprzem i cukrem. Jajka ugotować pokroić i dodać do zupy razem z warzywami i wcześniej ugotowanymi krewetkami. Posypać koperkiem.